چه کسانی مقصر گرانی مرغ شب عید بودند/ دستگاه‌های دولتی ناهماهنگ‌اند

بررسی علل ناکامی در کنترل بازار مرغ می‌تواند به کمک موقعیت‌های پیش‌رو بشتابد و مانع بروز اشتباهاتی شود که سبب افزایش قیمت شدند ضمن اینکه برخی مسئولان معتقدند خود مردم بیش از همه در این موضوع مقصرند.

به گزارش خبرنگار مهر علی‌رغم وعده‌های مسئولان مبنی بر کنترل بازار مرغ در آستانه شب عید، قیمت این کالا در روزهای پایانی سال گذشته و روزهای ابتدایی سال جدید از ۸ هزار تومان نیز عبور کرد، هرچند که این روزها قیمت این کالا مجدداً روندی کاهشی را در پیش‌گرفته اما بررسی علل ناکامی در حفظ آرامش بازار مرغ می‌تواند به کمک موقعیت‌های پیش‌رو بشتابد و مانع بروز اشتباهاتی شود که در این دوران سبب افزایش چشمگیر قیمت مرغ شدند.

مسئولان مختلف نظرات متفاوتی را در مورد علل این امر بیان کردند و ازجمله آن‌ها عباس والوزی، معاون بازرگانی داخلی شرکت پشتیبانی امور دام در مورد علت افزایش قیمت مرغ در آستانه شب عید با بیان اینکه برآورد ما این بود که قیمت از بیستم اسفندماه ۹۳کاهش یابد، به مهر گفت: شدت تقاضا مانع این امر شد ضمن اینکه ما تلاش می‌کنیم باعرضه بیشتر مرغ منجمد در نقاط مختلف شهر به کاهش قیمت کمک کنیم.

البته اقدامات دولت تا چند روز پس از عید هم مؤثر واقع نشد و قیمت مرغ در روز پنجشنبه ۶ فروردین‌ماه ۹۴ طبق اعلام مهدی یوسف خانی، رییس اتحادیه پرنده و ماهی ۸۱۰۰ تومان بود.

یکی از مهم‌ترین مسائلی که باید موردتوجه قرار بگیرد این است که مردم تمایل چندانی به مصرف مرغ منجمد ندارند و همین امر باعث شد تا توزیع گسترده این نوع مرغ از سوی شرکت پشتیبانی امور دام در بازار نتواند به یاری دولت در کنترل شرایط پیش‌آمده بیاید.

در همین زمینه محمد یوسفی، رییس انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی در گفتگو با مهر در پاسخ به این پرسش که چرا وزارت جهاد کشاورزی در کنترل بازار مرغ شب عید موفق عمل نکرد؟ گفت: بخشی از این مسئله مربوط به امر فرهنگ‌سازی برای مصرف مرغ منجمد است که دولت باید بر روی آن کار می‌کرد چراکه (در زمان گرانی مرغ گرم) قیمت این نوع مرغ پایین بود و دولت برای هر کیلوگرم از آن حداقل ۲ هزار تومان یارانه می‌‌پرداخت.

وی با بیان اینکه ما فکر نمی‌کردیم باوجود ذخایر گسترده شرکت پشتیبانی امور دام قیمت مرغ تا این حد بالا برود، اضافه کرد: مرغی که در میادین به قیمت ۶۹۸۰ تومان عرضه می‌شد مرغ گرم و تازه بود، همچنین وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که ۷۰۰۰ تومان قیمت منطقی مرغ است.

یوسفی افزود: قیمت مرغ زنده برای مرغ‌هایی که در میادین(به قیمت ۶۹۸۰تومان) و در مغازه‌ها(به قیمت بیش از ۷۰۰۰ تومان) عرضه می‌شدند؛ یکی بوده است. چه دلیلی وجود دارد که بهای این کالا در مراکز عرضه مختلف، متفاوت باشد؟

رییس انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی اظهار داشت: وقتی وزارت جهاد کشاورزی اعلام می‌کند تولید کم نیست، ذخیره به‌اندازه کافی وجود دارد، با سازمان میادین هماهنگ شده که مرغ گرم به قیمتی کمتر از ۷ هزار تومان عرضه شود و وزیر جهاد کشاورزی قیمت منطقی را ۷ هزار تومان اعلام می‌کند؛ باوجوداین همه اطلاع‌رسانی که شده اگر مغازه‌ای مرغ را ۹۰۰۰ تومان می‌دهد خود مردم بیشتر از همه مقصر هستند آنان نباید از گران‌فروشان خرید کنند.

یوسفی افزود: همچنین باید دستگاه‌های نظارتی این موضوع را ریشه‌یابی کنند که چرا برخی مغازه‌ها اقدام به عرضه کالا باقیمت بالا می‌کنند یا اینکه با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی قیمت مقطوع و مشخصی برای مرغ تعیین و اعلام می‌کردند هر کس مرغ را به قیمتی بالاتر از این عرضه نماید، جریمه می‌شود.

وی اضافه کرد: کارها در دستگاه‌های دولتی هماهنگ باهم نیست و هر کس کار خودش را انجام می‌دهد.

یوسفی در پایان با اشاره به کاهش قیمت مرغ طی روزهای اخیر، خاطرنشان ساخت: قیمت این کالا بعد از ۱۵ فروردین‌ماه با افت زیادی همراه خواهد بود و دوباره تولیدکنندگان زیان می‌کنند بنابراین باید به فکر باشیم که برای ماه رمضان به مشکل برنخوریم.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *