قیمت مرغ بیش از ۲۰۰۰۰ تومان تمام می‌شود

دبیرکانون مرغداران گوشتی ضمن اشاره به افزایش هزینه مولفه‌های تولید گفت: قیمت مرغ زنده برای مرغداران با احتساب سود، بیش از ۲۰ هزار تومان تمام می‌شود ولی مرغداران نرخ مصوب مرغ زنده یعنی ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان را با تحمل ضرر ۳۰۰۰ تومانی رعایت می‌کنند.

به گزارش تجارت‌نیوز، بر اساس مشاهدات میدانی از خرده‌‌فروشی‌‌های سطح شهر تهران، عرضه مرغ تنظیم بازاری ۲۴هزار و ۹۰۰ تومان کاهش یافته است و در حال حاضر مرغ گرم آماده طبخ با قیمت کیلویی ۳۳ تا ۳۷ هزار تومان و در برخی از مغازه‌ها تا ۴۰ هزار تومان هم به مصرف‌کنندگان عرضه می‌شود.

این در حالیست که فروردین ماه سال جاری قرارگاه ساماندهی مرغ، قیمت مصوب هر کیلو مرغ گرم را برای مصرف‌کننده ۲۴ هزار و۹۰۰ تومان تعیین کرد ولی این قیمت بیشتر از یک ماه دوام نداشت و مرغ از اواخر اردیبهشت ماه و اوایل خرداد در یک مرحله به ۳۰ هزار تومان و در مرحله دوم یعنی ابتدای تیرماه به حدود ۴۰ هزار تومان نزدیک شد.

اگرچه از ابتدای سال تاکنون همواره کارشناسان و فعالان صنعت طیور در خصوص افزایش هزینه‌های تولید از جمله نهاده‌‌ها، واکسن، دارو، ریزمغذی‌ها، کرایه حمل و نقل، جوجه یک روزه و… هشدارهای لازم را می‌دهند و اعلام می‌کنند که این افزایش قیمت مولفه‌های تولید، قیمت تمام شده مرغ را برای مرغداران بالا برده و از طرفی تاخیر در ارسال نهاده‌ها و عدم نظارت از کشتارگاه تا بازار مصرف به این افزایش قیمت ها دامن زده است اما آن طور که بازار نشان می‌دهد، به نظر می رسد گوش شنوایی برای این هشدارها وجود ندارد و تاکنون نیز اقدام موثری در جهت رفع این مشکلات انجام نشده است.

در این راستا پرویز فروغی، دبیرکانون مرغداران گوشتی ضمن اشاره به افزایش هزینه مولفه‌های تولید گفت: قیمت مرغ زنده برای مرغداران با احتساب سود، بیش از ۲۰ هزار تومان تمام می‌شود ولی مرغداران نرخ مصوب مرغ زنده یعنی ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان را با تحمل ضرر ۳۰۰۰ تومانی رعایت می‌کنند.

yektanet.com
وی ادامه داد: در حقیقت از زمان جوجه ریزی تا تحویل مرغ، نظارت و رصد صورت می گیرد و اگر مرغداری اقدام به فروش مرغ زنده بالاتر از نرخ مصوب کند توسط دستگاه های نظارتی جریمه خواهد شد.

دبیر کانون مرغداران گوشتی اضافه کرد: اینکه مرغ با قیمت مصوب به دست مصرف کننده نمی‌رسد نشان می دهد که برخی افراد در این میان سوء استفاده می کنند و هیچ نظارتی هم بر بازار نیست.