مصرف خمیر مرغ باید آزاد شود، ادامه کاهش مصرف مرغ تا پایان ماه
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام از کاهش تقاضای خرید مرغ و افت قیمت خبر داد و گفت: خمیر مرغ باید مانند بقیه کشورها با نظارت بهداشتی دقیق مورداستفاده قرار گیرد تا مرغداران و صنایع فرآوردههای گوشتی بیش از این آسیب نبینند.
حسن رکنی اظهار کرد: خمیر مرغ مانند بقیه کشورها قابلیت استفاده دارد و حتی مرغ پایان دوره تخمگذار نیز باقیمت پایینتر در همه جای دنیا مورداستفاده قرار میگیرد و در ایران نیز استفادهاش در صنایع تبدیلی مانند تولید فرآوردههای گوشتی حرارت دیده مشکلی ندارد.
وی افزود: نظارت بهداشتی بر تولید انواع مواد غذایی باید انجام شود، چراکه بهداشت و سلامت غذایی اهمیت بالایی دارد. اما اینکه بخواهیم به این دلیل تولید ماده غذایی را مانند خمیر مرغ ممنوع کنیم، منطقی نیست و مصاحبههای مسئولانی که تولید را دچار آسیب میکند و باعث زیان صنایع میشود، جز تشویش اذهان عمومی حاصلی ندارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام ادامه داد: بر اساس آخرین اخبار و اطلاعات سازمان دامپزشکی، موافقت اصولی تولید خمیر مرغ صادرشده است که اعتقادداریم باید زودتر از اینها این کار انجام میشد، چراکه خمیر مرغ بهراحتی قابلیت استفاده دارد.
رکنی با اشاره به کاهش قیمت گوشت مرغ در بازار تصریح کرد: تولید گوشت مرغ مانند دیگر بازههای زمانی، فرآیند خطی خود را در شرایط عادی دارد و خللی در تولید ایجاد نشده است، اما کشش بازار در شرایط کنونی کمرنگ شده است و به نظر میرسد این کاهش تقاضا تا پایان ماه صفر نیز ادامه داشته باشد.
وی اضافه کرد: در این راستا به دلیل برهم خوردن عرضه و تقاضا و کاهش غیرمنطقی قیمت گوشت مرغ به زیان تولیدکنندگان، شرکت پشتیبانی امور دام از هفته گذشته آغاز به خرید گوشت مرغ کرده است که تاکنون حدود 2000 تن خرید انجامشده است.
به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام، بر اساس قیمتهای مصوب هر کیلوگرم گوشت مرغ آماده طبخ در خطوط تولید مختلف، کیلویی 6500 تا 7000 تومان از تولیدکنندگان خریداری میشود و در شب گذشته بیش از 400 تن خرید انجامشده است.
رکنی اعلام کرد: همه استانها آماده خرید گوشت مرغ مازاد در بازار هستند و تولیدکنندگان و تشکلهای تولیدی به هر میزان و در هر استان که بخواهند میتوانند محصول مازاد خود را 3باقیمت منطقی به شرکت پشتیبانی امور دام تحویل دهند و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.