بسته‌بندی، علت کمبود تخم مرغ است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان‌شرقی گفت: بسته‌بندی مازاد بر ظرفیت بهم زدن بازار را در پی دارد و وقتی ۱۰ تا ۱۲ درصد بسته‌بندی مجوزدار به ۳۰ درصد افزایش می‌یابد، ۷۰ درصد تخم مرغ فله‌ای باقیمانده کفاف نیاز بازار با قیمت مناسب را نمی‌دهد.

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، اکبر فتحی در سومین جلسه قرارگاه امنیت غذایی با اشاره بر اینکه طبق گزارش سامانه سماصط روزانه ۲۰ تن تخم مرغ مازاد بر مصرف استان تولید شده است، اظهار داشت: این میزان باید ساماندهی شده و و نیاز بازار تعیین شده را تامین نماید.

وی با بیان اینکه مجوزهای صادره برای بسته‌بندی ۱۰ تا ۱۲ درصد تخم مرغ تولیدی استان را شامل می‌شود، گفت: برای بسته‌بندی تخم مرغ در مرغداری‌ها با سلفون یا باید مجوز صادر گردد و یا اینکه تنها در ۱۰ یا ۱۲ درصد قیمت تخم مرغ تولیدی باید هزینه بسته‌بندی دخیل گردد و در صورت نداشتن مجوز، قیمت تخم مرغ تولیدی این مرغداری‌ها باید به‌صورت فله‌ای تعیین شود.
تبلیغات

مهندس فتحی ضمن تاکید بر کنترل واحدهایی که بدون مجوز اقدام به بسته‌بندی می‌نمایند، یادآور شد: بسته‌بندی مازاد بر ظرفیت بهم زدن بازار را در پی دارد و وقتی ۱۰ تا ۱۲ درصد بسته‌بندی مجوزدار به ۳۰ درصد افزایش می‌یابد، ۷۰ درصد تخم مرغ فله‌ای باقیمانده کفاف نیاز بازار با قیمت مناسب را نمی‌دهد، از این رو جهت کنترل مرغداری‌هایی که بدون مجوز اقدام به بسته‌بندی می‌نمایند، باید طبق اسناد نحوه عرضه تخم مرغ تولیدی واحدها به بازار کنترل گردد؛ در صورتی که به واحدهای بسته‌بندی منتقل شده است، باید طبق حد مجازی باشد که واحدهای بسته‌بندی مجوز دارند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همین‌طور بر ارائه نقش اتحادیه مرغداران در این زمینه تاکید نموده و در ارتباط با پولت تخمگذار اذعان داشت: آمار دقیق پولت موجود در استان بر اساس سن باید احصاء گردد که به تبع آن آمار پولت آماده ورود به دوره تولید مشخص گردد بر این مبنا میزان نیاز به تخم مرغ نطفه‌دار قابل پیش‌بینی بوده و در صورت کسری موجودی پیشنهاد واردات آن ارائه شود.

وی، همینطور بر نظارت بیشتر در موضوع نهاده تاکید کرد و گفت: براساس تولید واحدها نهاده‌های آنها باید مورد کنترل قرار گیرد و همان فرآیندی که در مورد مرغ گوشتی وجود دارد که یک میزان مشخص نهاده به چه میزان جوجه‌ریزی و این میزان جوجه به چه میزان تولید منجر می‌شود، عیناً در مورد تخم مرغ نیز صورت پذیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه افزایش میزان نقدینگی مورد نیاز واحدهای دامداری و طیور تا سه برابر قابل پیش‌بینی است، ابراز کرد: با توجه به این شرایط باید تسهیلات مورد نیاز تمام واحدهای دام و طیور حداقل تا سه برابر پیش‌بینی گردد و اقدامات و مکاتبات لازم در این زمینه صورت پذیرد.