استان اصفهان روزانه نیازمند ۶۰۰ تن گوشت مرغ است
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان گفت: نیاز این منطقه به گوشت مرغ ۶۰۰ تن در روز است که باید تولید بالای این رقم نگه داشته شود.
سیدحسن قاضی عسگر اظهار داشت: در شرایط کنونی بطور متوسط روزانه بیش از ۳۰۰ تن مرغ زنده در استان اصفهان تولید و تحویل کشتارگاهها و از این مقدار بیش از ۲۰۰ تن گوشت مرغ تحویل مرغ فروشیها میشود که برای این استان کم است.
وی ادامه داد: بنا به اظهار مسوولان جهاد کشاورزی، علت کمبود مرغ در بازار کاهش تولید آن بر اثر اعلام نشدن قیمت خرید تضمینی، خروج مرغ از استان و دستوری بودن قیمت است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان افزود: هنوز قیمت خرید تضمینی مرغ اعلام نشده است و به همین دلیل مرغداران انگیزه و رغبتی برای تولید مرغ ندارند و نگرانند که در صورت تولید با مشکل عرضه آن مواجه شوند.
وی با بیان اینکه یارانه مرغ را باید به روشهای دیگری پرداخت کرد، در عین حال گفت: به ازای هر یک کیلو گرم مرغ ۱۵ هزار تومان یارانه به آن تعلق میگیرد و تا زمانیکه این یارانه پرداخت میشود، موظفیم از هدر رفت آن جلوگیری کنیم و اجازه ندهیم که این یارانه حیف و میل شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان با اشاره به اینکه تعیین نرخ دستوری برای حل مشکل مرغ در استان اصفهان کارساز نیست افزود: قیمت خریداری ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان از مرغدار کارشناسی شده نیست و نرخ تمام شده مرغ بالاتر از این است.
وی اضافه کرد: باید قیمتها را اصلاح و واقعی کنیم تا بتوان مشکل عرضه مرغ را در استان اصفهان حل کرد.
قاضی عسگر با بیان اینکه کاهش تولید و خروج مرغ از استان موجب ایجاد مشکل در عرضه این فرآورده دامی شده است خاطرنشان کرد: یارانه باید به دست مصرف کننده واقعی و مردم برسد تا مرغ را با قیمت مصوب ۲۵ هزار و ۹۵۰ تومان دریافت کنند.
وی با اشاره به اینکه این مشکلات به وزارت جهاد کشاورزی منعکس شده است بیان کرد: برای کنترل بازار و ادامه کار باید هر چه سریعتر تکلیف کاهش تولید و خروج مرغ از استان مشخص شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان در عین حال گفت: سامانه رهتاب کمک بزرگی به کنترل قیمت و توزیع مرغ در این استان کرده است و در زمان حاضر از جوجه یک روزه تا میزان نهاده تحویلی به مرغدار، در کنترل قرار دارد.
به گفته وی، زمانی که سامانه رهتاب وجود نداشت، بخشی از مرغ استان در بازار آزاد و بخشی دیگر در بازارهای کوثر توزیع می شد اما امروز هر مرغدار باید به ازای ۲ کیلو نهاده، یک کیلو مرغ زنده تحویل دهد.
وی با بیان اینکه ورودی و خروجی مرغ در استان بطور کامل کنترل شده و دیگر امکان عرضه در بازار آزاد وجود ندارد افزود: خروجی این سامانه هم هنگام خرید مرغ با کارت رهتاب یا اصفهان کارت کنترل میشود و با پیامکی که هنگام خرید مرغ برای خریدار ارسال میشود، خریدار میداند که چه مقدار مرغ در این سامانه بنامش ثبت شده است.
به گفته وی، سامانه مدرن و پیشرفته رهتاب از ۲ سال پیش در استان طراحی و اجرا و بازار تا حدودی کنترل شد و امروز به هر فرد پنج کیلوگرم مرغ در هفته ارائه میشود.
وی اضافه کرد: باید این مشکل بهصورت ریشه ای دولت جدید حل شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان با اشاره به اینکه تقاضا برای خرید مرغ هیچ وقت تا این حد نبوده است تصریح کرد: بر اساس علم اقتصاد، قیمتهای نسبی تعیین کننده تقاضا برای کالاست و به این معناست که در صورتی که بخواهیم مرغ را با قیمت پایین به دست مردم برسانیم اما قیمت گوشت گوسفند، گاو، بوقلمون و شتر مرغ با قیمتهای بالایی به مشتریان ارائه میشود، تقاضا زیاد شده و مردم به بازار مرغ هجوم میآورند.
وی بیان کرد: تحریمهای غرب و نرسیدن به موقع نهاده به مرغداران از دیگر دلایل کمبود مرغ در بازار است.
قاضی عسگر یادآور شد: ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی هم از دیگر مواردیست که موجب بروز این مشکل و کمبود مرغ در بازار شده که مردم دیگر بر اساس نیاز بازار سرمایه گذاری نمیکنند و بهدنبال این هستند که این ارز را دریافت کنند که این امر هم موجب به هم ریختن تعادل بازار و بوجود آمدن این وضعیت شده است.
مدیر امور طیور سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان پیش از این به ایرنا گفت: بیش از ۴۰ درصد از تجهیزات و فضای نگهداری و پرورش مرغداریهای گوشتی این استان نیازمند مکانیزه شدن و بهسازی است.
علی دهقانی اظهار داشت: تاکنون بیش از ۵۰ درصد از واحدهای مرغداری استان در راستای ارتقای بهرهوری، مکانیزه و بهینهسازی شده است.
وی تصریح کرد: بهینهسازی واحدهای مرغداری، افزایش قابل توجه ۵۰ درصدی تولید و جوجهریزی را بهدنبال دارد.
مدیر امور طیور سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان افزود: امکان پرورش ۱۰ قطعه جوجه گوشتی در هر مترمربع از واحدهای مرغداری سنتی وجود دارد اما در هر مترمربع از سالنهای مدرن و مکانیزه ۱۵ قطعه مرغ گوشتی پرورش داده میشود.
وی با بیان اینکه بیشترین تعداد مرغداری گوشتی استان در شهرستان نایین وجود دارد، اضافه کرد: شهرستانهای نایین، اردستان، اصفهان، کاشان، شهرضا، نجفآباد و شاهین شهر و میمه از قطبهای مرغداری گوشتی این استان محسوب میشوند.
استان اصفهان دارای ۲ هزار و ۶۰۰ واحد مرغداری صنعتی، ۱۷ کشتارگاه طیور و ۳۳ کشتارگاه دام و بیش از ۱۰ هزار مرکز بستهبندی و فرآوری فرآوردههای خام دامی است.