طلب 5 میلیارد تومانی مرغداران از دولت بابت حذف مرغهای پایان دوره رضا ترکاشوند مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغ تخمگذار میهن در پاسخ به این سؤال که علیرغم ممنوعیت خمیر مرغ در صنایع غذایی، 2.5 میلیون قطعه مرغ پیر حذفشده از چرخه تولید در روزهای اخیر، کجا مصرفشده است، گفت: با توجه به 3 الی 3.5 میلیون قطعه جوجه ریزی در هرماه، فرآیند حذف همین تعداد مرغ بهصورت ماهانه از چرخه تولید یک امر کاملاً طبیعی است. وی با بیان اینکه مرغهای تخمگذار پس از 80 هفته باید از چرخه تولید خارج شوند، افزود: در 20 ماه گذشته به دلیل ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ در صنایع غذایی توسط وزارت بهداشت چرخه حذف مرغهای پیر (مرغ پایان دوره) کند شد. ترکاشوند تصریح کرد: این موضوع علاوه بر انباشتگی مرغ، تا حدودی بر روی میزان تولید تخممرغ و درنتیجه کاهش قیمت این محصول هم تأثیرگذار بوده است. مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغ تخمگذار میهن بیان داشت: برای حل مشکلاتی که به دنبال بخشنامه سازمان غذا و دارو مبنی بر ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ در صنایع در ماههای گذشته پیش آمد ستاد تنظیم بازار در اردیبهشت امسال طی مصوبهای مقرر کرد، تا مبلغ 5 میلیارد تومان برای خروج مرغهای پایان دوره در اختیار اتحادیه میهن قرار گیرد. وی افزود: با توجه به مصوبه مذکور از اردیبهشتماه امسال حذف گلههای مرغ پیر آغاز شد و این اقدام تا حدی در پیشگیری از روند کاهشی قیمت تخممرغ مؤثر واقع شد، اما تاکنون سازمان مدیریت هیچ پولی را در این رابطه به اتحادیه نداده است. ترکاشوند با بیان اینکه مرغداران 5 میلیارد تومان از دولت طلب دارند، تصریح کرد: ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ در صنایع غذایی، به لحاظ اقتصادی به ضرر مرغداران شده، زیرا برای جایگزینی مرغ پایان دوره هم متحمل هزینه میشوند و هم نمیتوانند مرغ پایان دوره را به بازار عرضه کنند. وی افزود: حتی این ممنوعیت باعث شده تا مرغداران، مرغها را بهصورت زنده تهاتر کنند و انتقال و جابجایی مرغ زنده هم مخاطرات خاص خود را دارد. مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغ تخمگذار میهن بیان داشت: مرغ پایان دوره در حال حاضر در صنایع غذایی بکار میرود اما با توجه به اینکه فقط گوشت آن مورداستفاده قرار میگیرد، هزینه بیشتری برای آن صرف میشود. ترکاشوند افزود: درگذشته قبل از ممنوعیت استفاده از مرغهای پایان دوره در صنایع غذایی مرغ کامل پس از خروج امعاء و احشاء تبدیل به خمیر مرغ میشد، اما در حال حاضر صنایع باید فقط گوشت مرغ را استفاده کنند که این کار فرآیندی زمانبر و با هزینهای بیشتر است. وی در پاسخ به این سؤال که دلیل ضدونقیض گوئیهای وزارت بهداشت و وزارت جهاد کشاورزی در مورداستفاده از خمیر مرغ چیست، گفت: وزارت بهداشت هنوز بهصورت رسمی لغو ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ را اعلام نکرده است. ترکاشوند بیان داشت: با توجه به مشکلاتی که عدم خروج مرغ پایان دوره برای صنعت مرغداری به وجود آورده وزارت جهاد کشاورزی لغو ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ را از وزارت بهداشت خواستار شده، اما هنوز وزارت بهداشت خواسته وزارت جهاد را پاسخ نداده است. وی افزود: 6 ماه پیش حدود 12 میلیون قطعه مرغ پایان دوره روی دست مرغداران مانده بود که با کشتار آنها در ماههای اخیر این تعداد در حال حاضر به حدود 7 میلیون قطعه رسیده است.
طلب 5 میلیارد تومانی مرغداران از دولت بابت حذف مرغهای پایان دوره
رضا ترکاشوند مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغ تخمگذار میهن در پاسخ به این سؤال که علیرغم ممنوعیت خمیر مرغ در صنایع غذایی، 2.5 میلیون قطعه مرغ پیر حذفشده از چرخه تولید در روزهای اخیر، کجا مصرفشده است، گفت: با توجه به 3 الی 3.5 میلیون قطعه جوجه ریزی در هرماه، فرآیند حذف همین تعداد مرغ بهصورت ماهانه از چرخه تولید یک امر کاملاً طبیعی است.
وی با بیان اینکه مرغهای تخمگذار پس از 80 هفته باید از چرخه تولید خارج شوند، افزود: در 20 ماه گذشته به دلیل ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ در صنایع غذایی توسط وزارت بهداشت چرخه حذف مرغهای پیر (مرغ پایان دوره) کند شد.
ترکاشوند تصریح کرد: این موضوع علاوه بر انباشتگی مرغ، تا حدودی بر روی میزان تولید تخممرغ و درنتیجه کاهش قیمت این محصول هم تأثیرگذار بوده است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغ تخمگذار میهن بیان داشت: برای حل مشکلاتی که به دنبال بخشنامه سازمان غذا و دارو مبنی بر ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ در صنایع در ماههای گذشته پیش آمد ستاد تنظیم بازار در اردیبهشت امسال طی مصوبهای مقرر کرد، تا مبلغ 5 میلیارد تومان برای خروج مرغهای پایان دوره در اختیار اتحادیه میهن قرار گیرد.
وی افزود: با توجه به مصوبه مذکور از اردیبهشتماه امسال حذف گلههای مرغ پیر آغاز شد و این اقدام تا حدی در پیشگیری از روند کاهشی قیمت تخممرغ مؤثر واقع شد، اما تاکنون سازمان مدیریت هیچ پولی را در این رابطه به اتحادیه نداده است.
ترکاشوند با بیان اینکه مرغداران 5 میلیارد تومان از دولت طلب دارند، تصریح کرد: ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ در صنایع غذایی، به لحاظ اقتصادی به ضرر مرغداران شده، زیرا برای جایگزینی مرغ پایان دوره هم متحمل هزینه میشوند و هم نمیتوانند مرغ پایان دوره را به بازار عرضه کنند.
وی افزود: حتی این ممنوعیت باعث شده تا مرغداران، مرغها را بهصورت زنده تهاتر کنند و انتقال و جابجایی مرغ زنده هم مخاطرات خاص خود را دارد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغ تخمگذار میهن بیان داشت: مرغ پایان دوره در حال حاضر در صنایع غذایی بکار میرود اما با توجه به اینکه فقط گوشت آن مورداستفاده قرار میگیرد، هزینه بیشتری برای آن صرف میشود.
ترکاشوند افزود: درگذشته قبل از ممنوعیت استفاده از مرغهای پایان دوره در صنایع غذایی مرغ کامل پس از خروج امعاء و احشاء تبدیل به خمیر مرغ میشد، اما در حال حاضر صنایع باید فقط گوشت مرغ را استفاده کنند که این کار فرآیندی زمانبر و با هزینهای بیشتر است.
وی در پاسخ به این سؤال که دلیل ضدونقیض گوئیهای وزارت بهداشت و وزارت جهاد کشاورزی در مورداستفاده از خمیر مرغ چیست، گفت: وزارت بهداشت هنوز بهصورت رسمی لغو ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ را اعلام نکرده است.
ترکاشوند بیان داشت: با توجه به مشکلاتی که عدم خروج مرغ پایان دوره برای صنعت مرغداری به وجود آورده وزارت جهاد کشاورزی لغو ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ را از وزارت بهداشت خواستار شده، اما هنوز وزارت بهداشت خواسته وزارت جهاد را پاسخ نداده است.
وی افزود: 6 ماه پیش حدود 12 میلیون قطعه مرغ پایان دوره روی دست مرغداران مانده بود که با کشتار آنها در ماههای اخیر این تعداد در حال حاضر به حدود 7 میلیون قطعه رسیده است.