مرغها شناسنامه گرفتند
مدیرکل دامپزشکی استان تهران با بیان اینکه اعطای کد رهگیری به مرغ باعث افزایش قیمت نمیشود، گفت: این خدمت بهصورت رایگان توسط دامپزشکی انجام میشود و هویت مرغ تولیدشده را مشخص میکند.
سید اصغر برائی نژاد با اعلام این خبر اظهار کرد: این طرح در مرحله اول در استان تهران آغازشده و شامل تمام مرغهایی است که بهصورت تازه خوری در بازار مصرف عرضه میشود.
وی گفت: در فاز دوم، مرغهای منجمد و سایر محصولات پروتئینی از قبیل گوشت قرمز و آلایش آن و ماهی نیز کد رهگیری دریافت میکنند.
برائی نژاد یادآور شد: اعطای کد رهگیری مرغ قابلیت پیگیری شرایط، محل و زمان تولید را دارد و درواقع هویت مرغ را مشخص میکند که این طرح در بسیاری از کشورهای دنیا نیز اجرای میشود.
کد دار کردن مرغ هزینهای برای کشتارگاهها ندارد
وی با بیان اینکه اجرای این طرح هزینهای برای کشتارگاهها ندارد، تصریح کرد: این طرح در ابتدای کار ممکن است ایرادهای داشته باشد، اما نقش مهمی در حذف مرغهایی که خارج از نظارت بهداشتی به بازار عرضه میشود، دارد.
این مقام مسئول گفت: مصرف روزانه مرغ تهران 600 تا 700 تن است که بخش عمده آن از این طریق تامین میشود و بخش دیگر آن از شهرستانهای اطراف به تهران میآید که این مرغها هنوز کد رهگیری دریافت نکردهاند. بنابراین در مرحله اول تمام مرغهایی که در استان تهران به بازار مصرف عرضه میشوند دارای این کد نیستند.
وی با بیان اینکه عملیات پیش سرد کردن در محصولات پروتئینی در سال جاری آغازشده است، یادآور شد: مرغ و گوشت قرمز تازه قبل از عرضه به بازار مصرف به ترتیب باید 6 و 24 ساعت عملیات پیش سرد کردن بر روی آن انجام شود تا آلودگیهای احتمالی از بین برود.
به گزارش تسنیم بنا بر اعلام دامپزشکی، مردم میتوانند از طریق سامانه پیامکی 3008903 اطلاعات مرغی که در فروشگاهها عرضه میشود، از زمان و شرایط تولید تا مصرف آن مطلع شوند که بنا بر گفته رئیس سازمان دامپزشکی کشور، این طرح ظرف سه روز آینده به مرحله اجرایی درمیآید.