ظرفیت تولید مرغ بدون مصرف آنتی‌بیوتیک به یک هزار تن در ماه رسید

جعفر عطارباشی در این رابطه اظهار داشت: ظرفیت کل مرغ گوشتی استان در سال، 80 میلیون قطعه برآورد می‌شود که نزدیک به یک‌دهم آن در پوشش تولید مرغ بدون مصرف آنتی‌بیوتیک قرار دارد و بیشتر تولید این محصول در شهرستان‌های مشهد، قوچان، چناران، درگز، سرخس، نیشابور، کاشمر، خلیل‌آباد، بردسکن، تربت‌جام، تربت‌حیدریه، تایباد و فریمان متمرکزشده است.

وی افزود: تعداد واحدهای مرغداری دارای پروانه تولید مرغ گوشتی بدون مصرف آنتی‌بیوتیک در طول دوره پرورش از 27 واحد در سال گذشته به 32 واحد در 6 ماهه امسال افزایش داشته است و همچنین 5 واحد متقاضی تولید مرغ گوشتی و 2 واحد متقاضی تولید تخم‌مرغ بدون مصرف آنتی‌بیوتیک نیز در حال بررسی شرایط دریافت پروانه تولید هستند.

وی با اشاره به افزایش میزان صادرات این محصول به خارج از استان اظهار داشت: شرکت‌های متقاضی دریافت برند، برای توزیع مرغ بدون مصرف آنتی‌بیوتیک در حال افزایش هستند و هم‌اکنون 3 شرکت در این زمینه فعالیت دارند که در صورت افزایش متقاضیان، شبکه توزیع داخلی استان گسترش خواهد یافت.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر رستوران‌ها بیشتر متقاضی استفاده از مرغ بدون مصرف آنتی‌بیوتیک در لیست غذایی خود هستند که یکی از شروط موافقت با این تقاضا، جایگزینی کامل مرغ بدون مصرف آنتی‌بیوتیک به‌جای مرغ معمولی در تمامی غذاهای واجد مرغ در رستوران می‌باشد.

دکتر عطارباشی با بیان اینکه در صنعت پرورش طیور از هورمون استفاده نمی‌شود اظهار کرد: متأسفانه در بعضی از فروشگاه‌های عرضه، مرغ بدون مصرف آنتی‌بیوتیک را مرغ بدون هورمون معرفی می‌کنند که لازم به یادآوری است؛در صنعت پرورش طیور کشور از هورمون به‌هیچ‌وجه استفاده نمی‌شود و بیان این مطلب توسط فروشندگان این تصور غلط در جامعه ایجاد می‌شود که سایر مرغ‌های تولیدشده هورمونی هستند.

این مقام مسئول با بیان اینکه افزایش استفاده از مرغ بدون آنتی‌بیوتیک، نشان از ارتقاء آگاهی عمومی درزمینهٔ کیفیت فراورده‌های خام دامی و نتیجه تلاش دامپزشکان است؛ تأکید کرد: فرهنگ استفاده از مرغ بدون مصرف آنتی‌بیوتیک در بیمارستان‌ها، مراکز نگهداری کودکان و سالمندان به‌عنوان جمعیت در معرض خطر برای پدیده مقاومت دارویی، سبب افزایش اطمینان از پاسخ‌دهی درمان‌های آنتی بیوتیکال می‌گردد و امید است مسئولین بهداشتی استان در راستای نهادینه کردن این فرهنگ در مراکز فوق تمهیدات لازم را اتخاذ نمایند.