کم کردن سن کشتار مرغ به دنبال افزایش کیفیت تولید و ارتقای سلامت مردم
رییس بخش تغذیه موسسه تحقیقات علوم دامی کشور گفت: باید با بهینهسازی و کم کردن سن کشتار مرغ ، علاوه بر مزایای اقتصادی به دنبال افزایش کیفیت تولید و ارتقای سلامت مردم باشیم.
سید عبدالله حسینی روز دوشنبه در همایش علمی تخصصی با موضوع مناسبترین سن کشتار مرغهای گوشتی که در سالن اجتماعات جهاد کشاورزی قزوین برگزار شد، افزود: متأسفانه در سالهای گذشته به دلیل برخی بیتوجهیها در تولید، با انواع بیماریهای مختلف مانند سرطان روبرو هستیم، ازاینرو باید با تولیدات سالم را اولویت خود قرار دهیم.
وی اظهار کرد: هرچقدر دوره پرورش جوجه کاهش یابد احتمال درگیر شدن با انواع بیماریها بهخصوص بیماریهایی از قبیل گامبورو که در جوجههای مسنتر اتفاق میافتد، کاهش مییابد.
حسینی اضافه کرد: احتمال بروز بیماریهایی مانند سندرم مرگ ناگهانی، آسیست و بیماریهایی متابولیک در سنین بالا بیشتر است و این بیماریها بیشتر جوجههای سنگینتر را درگیر کرده و اثرات مخربی بر ضریب تبدیل غذایی و سود مرغدار خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: با بهبود ضریب تبدیل غذایی که با افزایش سن، وزن جوجه بیشتر میشود ازاینرو نیازهای نگهداری جوجه افزایشیافته و برای میزان یکسانی از رشد در سنین بالا به مقدار خوراک بیشتری نسبت به سنین پایین نیاز است.
رییس بخش تغذیه موسسه تحقیقات علوم دامی کشور خاطرنشان کرد: ظرفیت پرورش واحدهای مرغداری کشور 300 میلیون قطعه در هر دوره است که با کاهش سن پرورش سبب صرفهجویی به میزان 42 روز، 500 هزار تن خوراک صرفهجویی خواهد شد که معادل 700 میلیارد تومان در سال برای تولیدکنندگان کشور کاهش هزینه در بر دارد.
حسینی اضافه کرد: کشتار در سن 42 روزگی همچنین همراه با کاهش 10هزار تنی چربی دور ریز نیز همراه است.
وی کاهش سن کشتار از 56 روز به 42 روز را موجب کاهش درصد تلفات، قیمت تمامشده، هزینههای تولید، کاهش 51 درصدی چربی محوطه شکمی و افزایش امکان صادرات دانست و با اشاره به مضرات مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها در تولید گوشت مرغ، گفت: مقاوم شدن میکروبها در طیور در برابر استفاده از آنتیبیوتیکهای مشترک دام و طیور یا حتی ماندن آنتیبیوتیکها در مرغ اثرات نامناسبی بر تولید دارد.
حسینی با اشاره به اینکه مصرف این آنتیبیوتیکها جهت درمان بیماریهای طیور و یا بهعنوان محرک رشد به دلیل ایجاد مقاومت در باکتریها در سالهای اخیر موردتوجه فراوانی قرارگرفته است و گفت:
پسماند این داروها در بدن مرغ میتواند اثرات نامطلوبی بر سلامت انسانها بهعنوان مصرفکنندگان این محصولات، بر جای بگذارد.
در پایان این مراسم نشست پرسش و پاسخ بین تولیدکنندگان و مرغداران حاضر و مسئولین برگزار شد.