نحوه تشخیص تخم مرغ فاسد

عمر ماندگاری تخم مرغ‌های بسته بندی شده برای منازل از زمان تولید تا انقضا در دمای ۱۲ درجه سانتی گراد، یک ماه است. از خرید تخم مرغ‌های بدون نام و نشان خاص نیز باید جلوگیری نمعمر ماندگاری تخم مرغ‌های بسته بندی شده برای منازل از زمان تولید تا انقضا در دمای ۱۲ درجه سانتی گراد، یک ماه است. از خرید تخم مرغ‌های بدون نام و نشان خاص نیز باید جلوگیری نمود.

به گزارش راهبرد معاصر، با توجه به گرم شدن هوا تخم‌مرغ در خارج از یخچال زودتر فاسد می‌شود به همین دلیل شهروندان فقط تخم‌مرغ نگهداری شده در یخچال بخرند.

پوسته تخم مرغ سالم بدون ترک و شکنندگی است و بوی تعفن و علایم فساد را ندارد.

تخم مرغ تازه دارای اتاقک هوایی کوچک و سفیده آن غلیظ است، ادامه داد: سفیده غلیظ و رقیق، از یکدیگر قابل تفکیک است و زرده آن کروی، دارای رنگ روشن، بدون لکه و در مرکز تخم مرغ قرار دارد و سفیده آن نیز ظاهری ابری و غیر شفاف دارد.

دمای نگهداری تخم مرغ زیر ۱۲ درجه سانتی گراد است. در تخم مرغ کهنه نسبت سفیده غلیظ به رقیق کاهش یافته، ضخامت غشا کم است. زرده خاصیت کروی نداردو پهن بوده و همچنین اتاقک هوایی بزرگ و سفیده شفاف است و پوسته خارجی نیز کدر و بد رنگ است.

درباره مشخصات تخم مرغ فاسد سفیده آن به دلیل فساد ناشی از باکتری، صورتی تا رنگین کمانی است. پوسته خارجی در این نوع کاملاً کدر و بر رنگ است و سفیده و زرده آن با هم مخلوط شده است. محتویات داخلی نیز بوی تعفن می‌دهد. عوامل ناشی از کپک زدگی نیز به صورت لکه‌های قارچی با رنگ‌های سیاه و سبز ممکن است دیده شوند.

ایران هفتمین کشور تولید کننده تخم مرغ در آسیا و پانزدهمین کشور تولید کننده تخم مرغ در جهان است. نکته مهمی که باید به آن توجه کرد این است که گوشت مرغ و تخم مرغ، سهم بسیار زیادی را در تأمین پروتئین و سلامت جامعه دارند.

مضرات شستن تخم مرغ

آیا شستن تخم مرغ برای نگهداری در یخچال کار درستی است یا نه،؟ شستشوی برای نگهداری تخم مرغ، در منازل، کار صحیحی نیست چرا که سبب مرطوب شدن سطح تخم مرغ شده و در نتیجه رطوبت لازم برای انتقال عوامل بیماری زا از سطح به داخل تخم مرغ فراهم می‌شود. اما در هنگام استفاده از تخم مرغ شستن آن هیچ مانعی نخواهد داشت.

شهروندان در هنگام خرید باید دقت کنند که محصول دارای پروانه بهداشتی از سازمان دامپزشکی باشد، چرا که صدور این پروانه نشان از گذراندن شاخص‌های کنترل‌های بهداشتی را دارد و. شرایط نگهداری تخم مرغ نیز مهم می‌باشد و با توجه به فسادی پذیری تخم مرغ حفظ زنجیره سرد این فرآورده از اهمیت بالایی برخوردار است.

باید دانست که عمر ماندگاری تخم مرغ‌های بسته بندی شده برای منازل از زمان تولید تا انقضا در دمای ۱۲ درجه سانتی گراد، یک ماه است. از خرید تخم مرغ‌های بدون نام و نشان خاص نیز باید جلوگیری نمود./ ایسنا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *