افت 14 درصدی تولید خوراک دام و طیور در گلستان

 

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان گفت: تولید خوراک دام و طیور در استان گلستان در سال جاری به دلیل وجود فضای نامناسب کسب‌وکار با افت 14 درصدی مواجه شده است.

رمضان بهرامی عصر سه‌شنبه در همایش صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان استان بدون بیان آماری در این زمینه اظهار کرد: محصولات برخی واحدهای تولیدی در استان با تولیدات اروپا برابری می‎کند، ولی 30 درصد این واحدها به دلیل فضای کسب‌وکار نامناسب راکد هستند.

وی با اشاره به اینکه وضعیت فضای کسب‌وکار آزاردهنده است، گفت: اینکه در پسابرجام به امید این باشیم که دولت مشکلات را حل کند و تولید رونق گیرد راه به‌جایی نمی‎بریم، بلکه فضا باید برای حضور بخش خصوصی روزآمد شود.

بهرامی اضافه کرد: مردم نیز از این بخش توقع دارند تا غذای سالم وارد سبد خانوار کند.

وی در خصوص وضعیت صادرات طیور از گلستان نیز اظهار داشت: در سه الی چهار سال اخیر نوسان در زنجیره طیور وجود داشته، روزی جوجه و خوراک دام و طیور از این استان به جمهوری ترکمنستان صادر می‎کردیم ولی اکنون با وضعیت نامناسب مواجه هستیم.

بهرامی با بیان اینکه حلقه مفقوده شرایط ایجادشده باید شناسایی شود، تصریح کرد: بازار خوبی که می‎توانست به کاهش رکود جامعه تولیدکنندگان کمک کند اکنون در سراشیبی قرارگرفته و باید تدابیر لازم در این زمینه اتخاذ شود.

وی اضافه کرد: آینده گلستان با غلات مطرح است، امروز تجار بزرگ به‌منظور مبادله تجاری غلات وارد استان می‎شوند که باید از این فرصت استفاده کرد.

تولید سالانه افزون بر یک‌میلیون تن گندم ازجمله ظرفیت‌های گلستان در بخش کشاورزی و به‌ویژه غلات است.

سال قبل صادرات خوراک دام و طیور از طریق فعالیت 29 کارخانه در استان 30 هزار تن بود، در سال جاری نیز تاکنون 16 هزار تن از گلستان صادرشده است.

اجازه واردات چوب باپوست به گلستان داده شد

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‎ای گلستان نیز گفت: سازمان حفظ نباتات در یک کار مشترک با سازمان حفاظت محیط‌زیست مجوز واردات چوب باپوست را از طریق مرز ریلی اینچه برون و بندر خواجه نفس به استان گلستان اختصاص داده است.

خط ریلی اینچه برون در استان گلستان کشورهای ایران – ترکمنستان – قزاقستان را به هم متصل کرده است.

علی مرگدری با بیان اینکه حمل‌ونقل ریلی از حمل‌ونقل دریایی ارزان‌تر است، تصریح کرد: خط ریلی اینچه برون فرصت‎های خوبی را برای استان فراهم و به ارمغان می‎آورد.

استان گلستان از طریق گمرک اینچه برون و دریای خزر با کشورهای آسیای میانه همسایه است.

12 شرکت داخلی و خارجی متقاضی سرمایه‎گذاری در استان گلستان

مرگدری یکی از اولویت‎های استان در بخش کشاورزی را توجه به غلات دانست و تصریح کرد: 12 شرکت داخلی و خارجی متقاضی سرمایه‎گذاری در استان گلستان هستند که برای 5 الی 8 میلیون تن در این بخش برنامه‎ریزی کرده‌اند.

وی همچنین از پیگیری استان برای ایجاد دامداری‎های بزرگ‌مقیاس خبر داد و گفت: با تلاش‎هایی که در این زمینه صورت گرفته، اتفاقات خوبی در استان گلستان رقم خواهد خورد.

مرگدری تصریح کرد که برای رقابت با کشورهای خارجی و به دست آوردن بازارهای جهانی باید فعالیت جدی داشته باشیم، فضا و شرایط کنونی خوب است، اگر قدر آن را بدانیم.

آحاد مردم به‌ویژه فعالان اقتصادی در راستای اقتصاد مقاومتی تلاش کنند

وی با اشاره به اهمیت موضوع اقتصاد مقاومتی نیز گفت: آحاد مردم به‌ویژه فعالان اقتصادی باید در راستای اقتصاد مقاومتی تلاش کنند و در این زمینه اگر مشکلی را نمی‎توانیم حل کنیم، حداقل نباید مشکل ایجاد کنیم.

مرگدری با بیان اینکه انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان باید به‌طور کامل موضوع واردات، فرآوری، عمل‎آوری و توزیع را در اختیار بگیرد، افزود: این انجمن باید انجمن‎های مختلف برنج، صنایع سلولزی را راه‎اندازی کند و مدیریت را به دست بگیرد تا دولت نیز چابک سازی شود.

وی بیان داشت: آنچه استان در بخش کشاورزی پیگیری می‎کند، ایجاد پایانه برای مجموعه محصولات مناطق شمالی کشور است و اولویت گلستان در این زمینه به غلات اختصاص دارد.

استان مرزی گلستان با یک‌میلیون و850 هزار نفر جمعیت در شمال کشور قرار دارد و از مناطق مهم صادرات کالا به کشورهای آسیای میانه محسوب می‌شود.