مواردی که در پرورش مرغ باید بدانیم

از گذشته تا کنون اهلی کردن  و پرورش حیوانات یکی از کارهای مورد علاقه ی انسان ها بوده است.

انسان ها با پرورش حیوانات اهلی غذای خود را از گوشت بدن یا از فرآورده های حیوانات اهلی مثل مرغ، گوسفند، گاو، ماهی و… تامین می کنند.

یکی از محبوب ترین حیوانات اهلی نیز مرغ می باشد.

 

مرغ از دسته ی ماکیان سانان است. درواقع پرنده ای است که توانایی پرواز ندارد.

 

تاریخچه پرورش مرغ

همانطور که در بالا گفته شد؛ پرورش مرغ در بین انسان ها امری رایج است.

حتی می توان در محیط های کوچک روستایی هم به سادگی  به پرورش مرغ پرداخت. بسیاری از روستاییان و عشایر  به صورت گله ای مرغ پرورش می دهند.

بر اساس تاریخ این پرنده 10 هزار سال پیش در ویتنام اهلی شده است و از آن جا به یونان، ایران و هند راه یافته است.

طول عمر مرغ خانگی بین 5 تا 11 سال است اما موردی وجود داشته است که تا 16 سال هم دوام آورده است.

مرغ ها، پر جمعیت ترین پرندگان روی این کره ی خاکی هستند. جمعیت آن ها به بیش از 24 میلیارد قطعه در جهان می رسد.

 

پرورش مرغ محلی

پرورش مرغ خانگی یا محلی، به صورت گله ای در میان مردم روستایی و عشایر رواج دارد.

پرورش مرغ کم هزینه بوده و بسیار آسان است.البته اگر به این پرنده رسیدگی نشود می تواند منجر به شیوع بیماری در کل گله شده و منجر به نابودی کل گله شود.

 

نکاتی  که در مورد نگهداری مرغ خانگی باید بدانید

 

 

نگهداری مرغ کار زیاد دشواری نیست. برای جلوگیری اثر تغییرات آب و هوایی، در امان ماندن از نور خورشید، در امان ماندن از برف و باران، کنترل میزان نور و کنترل راحت جوجه ها باید یک مکان بلوکی یا چوبی مسقف برای پرورش مرغ در نظر بگیرید.

حداقل فضای مورد نیاز برای رشد مناسب  جوجه ها، 6 متر مربع (با ابعاد 3*2)است.

باید در نظر داشت 1 متر مربع برای نگهداری 5 مرغ و خروس کافی می باشد.

در صورتیکه فضای نگهداری مرغ ها و خروس ها به اندازه کافی نباشد، ممکن است به سمت هم حمله ور شوند و یکدیگر را زخمی کنند.

 

بیماری های مرغ های خانگی

در میان مرغ و خروس های خانگی بیماری هایی مثل آبله پرندگان، وبای مرغان، بیرونشیت عفونی، بوتولیسم، کوریزای عفونی، برفک، مارک، نیوکاسل، جوجه موشی، آنفولانزای مرغی و زخم کف پا نیز دیده می شود.

 

تغذیه مرغ های خانگی

غذای مرغ ها را گستره ی وسیعی از مواد غذایی شامل دانه ها، گیاهان و گوشت تشکیل می دهند اما بهترین ماده غذایی برای تغذیه مرغ ها در زمان تخم گذاری، گندم است.

در زمان تخم گذاری، مرغ ها به کلسیم احتیاج دارند.

برای تامین کلسیم، می توان از پوسته ی تخم مرغ، استخوان و پودر صدف استفاده کرد. از ترکیب آرد و استخوان می توان برای تغذیه جوجه ها استفاده کرد.

شما می توانید از مواد غذایی خودتان و یا از صیفی جاتی مثل گوجه و خیار برای تغذیه مرغ ها استفاده نمایید.

 

 

جوجه کشی

معمولا از دستگاه های جوجه کشی برای این امر استفاده می شود. این دستگاه  تا حدودی کار یک مرغ کرچ را شبیه سازی می کند.

 

جوجه کشی طبیعی

با استفاده از یک نظام مشخصی که توسط خداوند طراحی شده است، مرغ کرچ روی تخم های نطفه دار می خوابد و دما و رطوبت لازم را ایجاد می کند. همچنین در زمان لازم برای رشد نطفه، تخم ها را می چرخاند.

طول دوران جوجه کشی از تخم های نطفه دار برای مرغ های خانگی 21 روز است.

نطفه، 18 روز اول را در مرحله ی ستر و 3 روز آخر را در مرحله ی هچر به سر می برد.

در دوران ستر، برای جلوگیری از چسبیدن نطفه به پوسته تخم مرغ، باید چرخانده شوند. اما در مرحله ی هچر که نطفه تبدیل به جوجه کامل شده است، به هیچ وجه نباید تخم ها را چرخاند.

 

دما مهم ترین عامل در رشد نطفه است. رطوبت در درجه ی بعدی قرار می گیرد.

در مرحله ی هچر دما اندکی کاهش پیدا می کند و رطوبت نیز مقداری افزایش می یابد تا پوسته ی تخم مرغ مرطوب شود و برای بیرون آمدن جوجه از تخم آماده شود.

دمای مناسب برای مرحله ستر، 37.5 درجه و برای مرحله ی هچر، 37 درجه سانتی گراد می باشد.

برای بهتر شدن نتیجه ی جوجه کشی می بایست تغذیه و محل نگهداری مرغ و خروس ها مناسب باشد.

 

جوجه کشی مصنوعی

این نوع جوجه کشی توسط انسان با استفاده از نیرو هایی که خدا در مغز انسان قرار داده است، انجام می گیرد.

دستگاه های جوجه کشی طراحی شده توسط انسان، اطلاعات پرنده ی مورد نظر را می گیرند و با استفاده از برنامه هایی که به آن داده شده است، به صورت اتوماتیک فرآیند جوجه کشی را نیز انجام می دهند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *